Αρχική σελίδα

Το σχολείο μας

     Η Ασπροβάλτα ανήκει στο Δήμο Βόλβης με δήμαρχο τον κ Γαλαμάτη Δημήτριο .

     Παλιότερα την περιοχή κάλυπταν βάλτοι γεμάτοι καλαμιές που σύμφωνα με τον περιηγητή Εβλιά Τσελεμπή αποτελούσαν τον ποταμό Ορχάν, στον οποίο χυνόταν ο Ρήχειος ποταμός της Ρεντίνας, που αργότερα παραφράστηκε σε Ορφάν και πήρε το όνομά του ο κόλπος του Ορφανού. Σύμφωνα λοιπόν με τον Εβλιά Τσελεμπή πολλοί σουλτάνοι είχαν προσπαθήσει να χτίσουν γεφύρια για να διευκολύνουν την μετακίνηση ταξιδιωτών και εμπορευμάτων αλλά στάθηκε αδύνατο λόγω του πλήθους των καλαμιών.Η συγκοινωνία γινόταν με πλωτές σχεδίες που μετέφεραν ανθρώπους, ζώα και εμπορεύματα από την πλευρά του Σταυρού , στην πλευρά των Βρασνών.

     Σήμερα ο Δήμος έχει πολύ μεγάλη τουριστική κίνηση λόγω της καθαρότητας της θάλασσας και του συνδυασμού βουνού και θάλασσας.

Υπάρχουν ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες, εστιατόρια, καφέ, μπαράκια και γενικά ότι μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό τουρίστα.

Γύρω από την Ασπροβάλτα υπάρχουν πολλά αξιοθέατα που μπορεί να επισκεφτεί κάποιος κάνοντας μια ημερήσια εκδρομή. Μερικά από αυτά είναι :

bullet Κάστρο Ρεντίνας.
bullet Αρχαία Στάγειρα στην Ολυμπιάδα.
bullet Μοναστήρι της εικοσιφοίνισσας.
bullet Σπήλαιο Αλιστράτης.
bullet Σπήλαιο Μαρά.
bullet Αρχαιολογικός χώρος Αμφίπολης.
bullet Αρχαιολογικός χώρος Φιλίππων.

Και πολλά ακόμη που σίγουρα θα τραβήξουν το ενδιαφέρον σας.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για το Δήμο Βόλβης μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του:

http://www.dimosvolvis.gr

Ο δήμος

Οι εκπαιδευτικοί

Σύλλογος γονέων

Δραστηριότητες

Τα νέα μας

Επικοινωνία